Luminus

Luminus is a major energy supplier in Belgium. The company's mission is to build a CO2-neutral energy future that combines the preservation of the planet, well-being and development through electricity and innovative solutions and services. For example by helping individuals and companies to equip themselves with electric cars and by installing charging stations.  

Business Solution
Service Companies
Sector
Other Services
Collaborators
50 - 100
Website

Modules
Appointments
CRM
Field Service
Helpdesk
Inventory
Invoicing
Manufacturing
Project
Purchase
Sales
Studio
Timesheets
Website

Challenge

De uitdaging voor Luminus bij het opzetten van deze nieuwe dienst als installateur van elektrische laadstations is tweeledig.

#1. Het ontwikkelen van een nieuwe dienst in een start-up modus binnen een gevestigde onderneming met een ander groeitempo. De markt ontwikkelt zich zeer snel en er is nog veel ruimte om te groeien.   

#2. Tegenover een reeds zeer concurrerende markt met een aanzienlijk groeipotentieel voor de marktleider.   

Solution

Voor de ontwikkeling van zijn Luminus Mobility-aanbod koos het bedrijf Odoo-software en partner Eezee om een uitzonderlijke klantenervaring te implementeren die zich onderscheidt van de concurrentie.  

Odoo werd gekozen omwille van zijn eenvoudige implementatie, zijn ergonomie en zijn integratie tussen E-commerce, CRM en ERP-toepassingen om een geïntegreerd proces aan te bieden tussen de kwalificatie van de behoeften, de orderopname, de installatie van terminals en de facturatie.   

Eezee's ervaring met dit soort bedrijfsprocessen en zijn vaardigheden op het gebied van de ontwikkeling van front-end applicaties waren belangrijke voordelen bij de keuze van Eezee als voorkeurspartner.  

Het platform beheert alle B2C en B2B verkoopkanalen die bij Luminus geïmplementeerd zijn. Voornamelijk de integratie van partners zoals BMW of leasingmaatschappijen die hun aanvragen rechtstreeks kunnen registreren in het e-commerce platform van Luminus. De aanvraag wordt vervolgens behandeld door de installateurs met het beheer van de afspraken, de opvolging van de voortgang en het installatieschema.   

De betrokken klant kan de voortgang van zijn verzoek in real time volgen via een speciaal portaal. Interne managers hebben een cockpit met een 360° zicht op het proces. Zij kunnen te allen tijde ingrijpen om de blokkering op te heffen of informatie te verstrekken over de voortgang van het project.   

Results

Luminus is een geëngageerde speler in de energietransformatie. Het biedt concrete oplossingen aan bedrijven en particulieren die zich willen uitrusten met elektrische auto's. Met de ontwikkeling van het Luminus Mobility platform biedt het bedrijf een kwalitatieve ervaring voor mensen die een station voor elektrische auto's installeren. 

De Odoo omnichanneloplossing integreert met de tools van haar partners via API-connectors die zorgen voor een real-time integratie van hun verzoeken. Kwaliteit van de dienstverlening is een prioriteit voor Luminus. De klant wordt voortdurend op de hoogte gehouden van de evolutie van zijn verzoek. De processen zijn doorzichtig voor de klant en voor allen die bij het project betrokken zijn.  

Magali de Hemptinne
Project Manager

Ask your question Request a quote
Modules
Appointments
CRM
Field Service
Helpdesk
Inventory
Invoicing
Manufacturing
Project
Purchase
Sales
Studio
Timesheets
Website

Similar References

Centre Indépendant d'Aide Sociale
Service Companies, Distribution & Retail
Centre Indépendant d'Aide Sociale
arrow
ID Tech
Distribution & Retail
ID Tech
arrow
Magali de Hemptinne